Q-Gastro stomac sanatos si digestie perfecta 100gr Kotys
Q-Gastro este un ceai din plante medicinale ce sustine digestia si apetitul, mentine balanta gazelor intestinale, sustine functia de eliminare si confortul digestiv, sanatatea intestinelor si buna lor functionare.
Se gaseste online pe site-urile si in magazinele fizice de produse naturale ale Membrilor Asociatiei Quasar.
Descriere
Q-Gastro este un ceai din plante medicinale ce sustine digestia si apetitul, mentine balanta gazelor intestinale, sustine functia de eliminare si confortul digestiv, sanatatea intestinelor si buna lor functionare.
-
Salcamul este de mare ajutor in gastritele hiperacide, el combate colicile abdominale si esofagita de reflux, este expectorant si are efect relaxant in cazul migrenelor sau a altor tipuri de dureri (reumatismale, dentare sau de stomac). In uz extern, ceaiul de salcam se recomanda in arsuri, plagi sau ulceratii cutanate.
-
Roinita (Melissa officinalis), numita adesea si lamaita, are multe proprietati terapeutice si este si un aromat condiment folosit in zona mediteraneana. Frunzele sale uscate sau proaspete sunt utilizate ca remedii pentru a trata afectiunile inflamatorii, gastrointestinale (crampe, flatulenta), mentale, nevralgice si reumatice. Are actiune antibacteriana, antivirala si antifungica, stimuleaza concentrarea si memoria si susţine echilibrul emotional.
-
Galbenelele sunt utilizate traditional in ulcere si gastrite, tulburari de ciclu menstrual, afectiuni hepatice si biliare, plagi, intepaturi de insecte, degeraturi sau arsuri, infectii ale pielii etc.
-
Sunatoarea (Hypericum perforatum) este o planta erbacee perena ce infloreste din iunie pana in septembrie ale carei partile terminale (de 20–30 cm) inflorite sunt folosite in traditia populara pentru actiunea lor antiseptica, astringenta si cicatrizanta, vasodilatatoare si hipotensiva, antiinflamatoare si colagoga.
-
Frunzele de patlagina sunt folosite ca hrana pentru larvele unor specii de fluturi, sunt bogate in mucilagii, vitamina K, tanin, aucubina (un glicozid), polifenoli si alantoina, avand efecte antibacteriene, emoliente si expectorante, antihemoragice, antiinflamatoare si cicatrizante, hipocolesterolemiante, antiseptice si hipotensoare. Sunt recomandate in ulcerul gastric, catar (urinar sau digestiv), hipertensiune, rani, ulcere varicoase, laringite, stomatite, traheite si tuse, hemoroizi, conjunctivite si blefarite, muscaturi de insecte sau arsuri minore. In uz extern sunt folosite pentru leziunile superficiale, rani purulente, taieturi sau ulcere greu vindecabile si pentru ameliorarea sangerarii.
Ingrediente:
flori de salcam (Robinia pseodoacacia) – 20%, frunze de roinita (Melissa officinalis) – 10%, flori de galbenele (Calendula officinalis) – 10%, parti aeriene de sunatoare (Hypericum perforatum) – 10%, frunze de patlagina (Plantago lanceolata, P. Media, P. Major) – 10%, fructe de fenicul (Foenicoolom vulgare ) – 10%, fructe de coriandru (Coriandrum sativum) – 5%, flori de musetel (Matricaria chamomillae) 5%, parti aeriene de rachitan (Lytrum salicaria) – 5%, parti aeriene de tintaura (Centarium erythraea) – 5%, parti aeriene de rostopasca (Chelidolium majus) – 5%, parti aeriene de coada-soricelului (Achillea millefolium) – 5%.
Mod de utilizare:
se face o infuzie turnand peste 1 lingurita (circa 3g) de planta 250ml apa clocotita (sau 1 ligura de planta la 500ml apa clocotita) si se lasa la infuzat 10-15 minute, dupa care se strecoara.
Se pot consuma pana la 3 cani pe zi, inainte de mesele principale ale zilei.
Produs de Stefmar Productie S.R.L. pentru membrii Asociatiei Quasar.