IFOAM – Organics International organizeaza Organic World Congress, adunarea globala pentru miscarea organica, un eveniment care va oferi un spatiu cu adevarat global, divers, care inspira schimbari pozitive prin schimbul de cunostinte, invatare si formularea de solutii organice, durabile, pentru o zi de maine mai buna pentru toti.

Congresul mondial organic 2021

Aproximativ 600 de vorbitori si-au confirmat participarea. Louise Luttikholt, director executiv IFOAM – Organics International a oferit informatii despre evenimentul care urmeaza.

Organizarea Congresului

Avand in vedere ca editia programata pentru 2020 fusese amanata, in continuare sunt probleme legate de prezenta, avand in vedere contextul pandemic inca existent.
Confirmarile de prezenta vin in special din partea participantilor din Europa.

Evenimentul este unul virtual, dar se incearca o modalitate de integrare corespunzatoare online si offline, astfel incat sa nu existe sentimentul a doua congrese care se desfasoara paralel. Astfe, este important ca tot ceea ce discuta oamenii online sa fie discutat si la Rennes.

Ce asteptari sunt in ceea ce priveste acest congres?

Mesajul congresului va fi unul pozitiv, un mesaj de rezilienta in cautarea unui nou viitor. Mai mult ca sigur ca in decursul acestei pandemii mentalitatea pe care o au oamenii despre provocarile globale s-a schimbat.

Acesta situatie poate fi un apogeu social care sa conduca la schimbari mari. Poate oamenii incep sa constientizeze cat de important este sa tratam natura si resursele naturale cu mai mult respect, sa le protejam, sa avem grija de sanatatea planetei pentru generatiile viitoare.
Deci, speranta este ca aceste aspecte se vor face resimtite in cadrul congresului.

Vor fi vorbitori care vor aborda aceste aspecte. Vom auzi discursuri din multe sectoare diferite ale comunitatii organice. De asemenea, fermierii vor avea ocazia sa isi arate munca si sa invete unii de la altii.

Inca odata, se va organiza ziua globala de actiune #IGrowYourFood, pentru a sarbatori si onora fermierii care cultiva mancarea noastra. Se doreste o participare mai ampla decat anul trecut. Se doreste sporirea impactului in fiecare an in care se sarbatoreste aceasta zi.

Va fi, de asemenea, o parte a Congresului dedicata culturii si educatiei, deoarece este important sa intelegem ca tot ceea ce facem este legat de o perceptie si de obiceiurile noastre despre mancare si de modul in care aceasta este incorporata in culturile noastre si chiar in peisajele noastre.

Vor fi incluse in discutiile congresului diferite miscari implicate in alte moduri de productie durabila a alimentelor, cum ar fi Fairtrade?

Cu siguranta da. Sunt invitati oameni care apartin unor miscari asemanatoare iar ei vor aduce cu sine perspective noi.

Multi dintre fermierii care lucreaza in grupuri de fermieri mici sunt in acelasi timp organici si Fairtrade si fac acest lucru din motive intemeiate, deoarece agricultura nu este doar sistemul de productie, ci este, de asemenea, un mod de viata si este chiar o baza pentru comunitati.

Alatura-te Miscarii Organice Globale la #OWC2021!

In perioada 6-10 septembrie, peste 2.500 de parti interesate din domeniul organic, fermieri, cercetatori si decidenti politici vor aborda intrebari legate de rezilienta, transformare societala, sanatate si suveranitate alimentara in timpul celei mai mari adunari organice din lume.

OWC2021 va oferi un spatiu cu adevarat global, divers, care inspira schimbari pozitive prin schimbul de cunostinte, invatare si formularea de solutii organice, durabile, pentru un viitor mai bun pentru toti. Cu peste 450 de contributii confirmate, programul promite sa fie la fel de bogat si antrenant ca miscarea pe care o reflecta!

Organizatorii se angajeaza sa mentina aceasta a 20-a editie a Congresului Mondial Organic intr-un mod sigur, incluziv. In acest scop, OWC2021 va fi un eveniment hibrid, care va avea loc digital si la fata locului in Rennes, Franta.

Participati de la distanta? Veti experimenta Congresul ca si cum ati fi la fata locului la Rennes, datorita platformei noastre digitale. Veti avea acces la tot continutul si veti putea participa la conferinte plenare live, interactiona cu participantii si vorbitorii prin chat sau video si va puteti crea propriul program personalizat.

Participati personal? Veti avea acces la tot continutul digital si veti putea participa la sesiunile la fata locului, precum si la ceremoniile de deschidere si de inchidere. De asemenea, vor exista spatii disponibile pentru a va conecta confortabil la platforma digitala si pentru a va bucura de valoarea adaugata completa a combinarii experientelor online si fata in fata.

Programul conferintei va fi dupa cum urmeaza:

  • 6-7 SEPT. 2021 – Pre-conferinte
  • 7 SEPT. 2021 – Ceremonia de deschidere (Seara)
  • 8-10 SEPT. 2021 – Conferinte
  • 13-14 SEPT. 2021 – Adunarea generala IFOAM – ORGANICS INTERNATIONAL

Mai multe informatii se gasesc pe site-ul oficial: https://owc.ifoam.bio/

Lasa un comentariu