Ginkgo Biloba are efecte studiate asupra creierului si este folosita pe post de tratament pentru a imbunatati functiile cognitive, atat pentru batrani cat si pentru tineri. Ginkgo Biloba este cunoscuta ca tratament pentru lapsusuri si ca pilula de studiu in cazul studentilor. De asemenea, suplimentul este cel care trateaza problemele precum neclaritatea mentala in cazul in care apar probleme de concentrare.

Ginkgo Biloba - un real avantaj pentru creier si sistemul nervos

Natura a reprezentat tot timpul un foarte mare ajutor pentru oameni, prin ceea ce ofera si prin plantele sale. Ginkgo Biloba este in acest registru iar specia sa este originara din China, fiind considerata cea mai veche specie de copac care a trait vreodata pe planeta.

Numit si copacul lui Dumnezu sau copac minune, Ginkgo a fost folosit de-a lungul secolelor de chinezi si nu numai, in scopuri terapeutice. In ultima vreme insa a starnit tot mai mult interes datorita beneficiilor pe care le ofera pentru sanatate.

Extractele standard din Ginkgo sunt preparate din frunzele copacului, proaspete, care sunt uscate si ulterior sunt folosite la diverse produse in care vor fi incluse.

Frunzele au forma unica, de eventai si sunt renumite pentru utilizarile medicinale pe care le au. Cele mai importante beneficii ale plantei sunt date de fapt de antioxidantii pe care ii contine, de substantele flavonoide si de efectele de a contracara radicalii liberi.

Beneficiile pentru sanatate ale plantei de Ginkgo Biloba

Tot in categoria afectiunilor care pot sa apara ca rezultat a actiunii radicalilor liberi, actiune combinata cu stilul de viata al omului modern, intra si afectiunile cronice si cardiovasculare sau cerebrovasculare, inclusiv unele tipurid e cancer, diabetul de gradul 2, obezitatea si alte afectiuni care se afla in legatura stransa cu sedentarismul si care pot fi foarte usor prevenite.

Pentru ca Ginkgo este cea care contribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui, poate duce la o putere de concentrare mult mai mare si la o memorie mai buna. De asemenea, ajuta si la o atentie imbunatatita cu mult.

Aceasta planta favorizeaza inclusiv circulatia in intreg organismul si in mod special la nivel cerebral, datorita efectului de dilatare a vaselor de sange, oferind un flux de sange marit catre creier si catre celulele nervoase.

De asemenea, extractul de Ginkgo tine sub control si nivelul de colesterol si ajuta pe deplin la relaxarea vaselor de sange, intarind in acelasi timp arterele.

Un alt avantaj al acestei plante este dat de efectul sau de a tine colesterolul sub control, ajutand astfel la obtinerea unei sanatati cardiovasculare de invidiat. Seria beneficiilor oricum nu se opreste aici.

Ginkgo stimuleaza memoria de scurta durata

Frunze de Ginkgo Biloba sunt recomandate in special pentru persoanele care sufera anumite pierderi de memorie cauzate de varsta inaintata sau pentru cei care au tulburari de memorie pe termen scurt.

Se utilizeaza sub forma de infuzie si se recomanda o cana de ceai pe zi din 1 sau din 2 plicuri dupa gust.

De asemenea, poate fi consumata si sub forma de tinctura, caz in care se vor administra cate 30 sau 40 de picaturi de 3 sau 5 ori pe zi, luate cu aproximativ 30 de minute inainte de masa.

Combate tiuitul auzit in urechi

Un alt studiu recent confirma faptul ca extractul de Ginkgo Biloba are proprietatea de a combate zgomotele din urechi. Poti sa folosesti comprimate de Ginkgo Biloba care se administreaza cate 2 capsule in fiecare zi, la masa sau tinand cont de recomandarile medicilor.

Ce contine Ginkgo Biloba?

Extractul de Ginkgo Biloba contine mai multe substante importante pentru sanatate si care actioneaza pentru ca activitatea cerebrala sa se mentina in cei mai buni parametri:

  1. Vitamina B1 este o conezima importanta pentru a metaboliza glucidele de care creierul are nevoie;
  2. Vitamina B2 contribuie la oxigenarea creierului si functiile cerebrale vor fi mai eficiente;
  3. Vitamina B6 participa in mod activ la procesul de formare al globulelor rosii si poate sa exercite indirect o influenta pozitiva asupra functiilor cerebrale.

Toate aceste elemente componente ale frunzelor de Ginkgo Biloba sunt insotite si de alte vitamine si minerale care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si la functii cognitive imbunatatite, atat la persoanele varstnice cat si la tineri sau chiar la adolescenti.

Cine are nevoie de Ginkgo Biloba?

Sunt mai multe persoane care pot lua aceasta planta, atat sub forma de capsule cat si sub forma de ceai sau sub forma de tincturi:

  • Persoanele cu varsta peste 40 de ani;
  • Persoanele care au avut un atact de cord sau un accident vascular cerebral;
  • Persoanele care intampina probleme cu concentrarea sau cu memoria;
  • Persoanele care depun efort intelectual sustinut;
  • Persoanele care obosesc psihic des;
  • Cei care au probleme cu circulatia periferica, manifestate cu maini reci, picioare reci si circulatie proasta.

Daca ai una dintre problemele anterior mentionate, este recomandat sa apelezi si la ajutor specializat si nu doar la Ginkgo. Aceasta planta poate face adevarate minuni insa chiar si asa este recomandat sa discuti cu un specialist, pentru ca Ginkgo poate actiona sinergic cu medicina alopata astfel incat tu sa te bucuri de cel mai bun tratament pentru problemele de sanatate pe care le ai.

Lasa un comentariu