Un nutrient cu rol binedefinit in organism, Vitamina C indeplineste variate scopuri, iar protejarea organismului impotriva bolilor cardiovasculare, a deficientelor imunitare, a bolilor de ochi si imbatranirea pielii, probleme prenatale sunt doar cateva dintre acestea.

Efectele acestei substante in organismul uman sunt deosebite, fiind indispensabila acestuia pentru a functiona optim. Pentru ca organismul nostru nu o poate sintetiza singur, aceasta trebuie sa provina din alimentatie sau suplimente. 

Cei mai multi stiu despre ea ca reprezinta un ajutor insemnat in productia de colagen, necesar pentru regenerarea tesuturilor, precum si pentru intretinerea vaselor de sange, a ligamentelor, articulatiilor, cartilajelor si a tendoanelor.

Motivele pentru care este recomandat un aport optim de Vitamina C in organism sunt numeroase. Sa nu uitam de functia antioxidanta pe care o indeplineste, deci de capacitatea ei sporita de a impiedica radicalii liberi sa actioneze asupra organismului. 

Forma liposomala a vitaminei C

Vitamina C Liposomala are cele mai graitoare efecte benefice. Aceasta este mai eficienta decat orice alta forma a vitaminei C si nu este denumita accidental o descoperire epocala. Fosfolipidele din compozitia ei ii dau capacitatea ca, in contact cu apa, sa creeze o capsula compacta ce este opaca la interferentele cu bacteriile din intestin si acidul gastric. Aceasta este deopotriva o forma coloidala si nanomertrica, adica are intre 1 si 100 nanometri, deci depaseste orice bariera la nivel intestinal si celular.

De ce recomandam acest tip de vitamina C? Daca veti realiza o documentare rapida cu privire la aceasta, veti afla ca lipozomii sunt cei care ajuta Vitamina C sa ajunga direct la tinta. Este considerata cu un rol deosebit de important mai ales in cazul cancerelor. In principiu, Vitamina C lipozomala este recomandata in cazul dezechilibrelor cauzate in organism de stres, de factorii diversi ai mediului ambiant etc.


ASCOLIP –Vitamina C Lipozomala 1000mg

Un avantaj insemnat al acestei forme se refera la capacitatea mult mai rapida de absorbtie, fapt de subliniat in comparatie cu variantele ei traditionale. Iata ca liposomii continuti de aceste suplimente nu sunt altceva decat niste purtatori ideali ai moleculelor terapeutice, astfel ca Vitamina C va ajunge exact unde este nevoie de ea. Varianta lipozomala a sa este preferata pentru ca:

 • favorizeaza cresterea absorbtiei in celule
 • ajuta la cresterea absorbtiei orale, prin intermediul mucoasei bucale
 • prezinta biodisponibilitate ridicata
 • protejeaza nutrientii contra mediului dur al zonei gastro-intestinale
 • este solubila in apa si in grasimi

Beneficiile consumului ei sunt pe termen lung – aceasta ajutand la cresterea suportului imunitar si totodata a vitalitatii.

O alta forma a acestei substante este Vitamina C alcalina. Marele avantaj al acestei forme de Vitamina C este ca poate fi consumata inclusiv de cei care au probleme cu stomacul, practic de cei care au teama ca vor resimti acea senzatie deranjanta de arsura la stomac.

Rolul acesteia este de asemenea de a ajuta sistemul imunitar sa functioneze normal, avand acelasi efect si asupra sistemului nervos, deci contribuind la sustinerea sanatatii psihice.

Regasiti si mai jos cateva beneficii generale pe care le aduce administrarea vitaminei C sub una dintre cele doua forme mentionate:

 • ajuta la intarirea imunitatii, prezinta efect antioxidant si reduce din consecintele intoxicarii cu plumb
 • sustine procesul de slabire, ajuta la dilatarea vaselor de sange si scade hipertensiunea
 • ajuta la ameliorarea simptomelor specifice racelilor si gripelor
 • reduce din nivelul de stres resimtit de organism si psihic
 • diminueaza riscul de a dezvolta celule canceroase, al cataractei, de a dezvolta astm
 • este o sursa excelenta de energie, dar si un protector pentru organism

Mai ales reprezentantele feminine manifesta interes fata de aceasta vitamina pentru ca este recunoscuta pentru efectele sale benefice asupra pielii si a parului.

Bineinteles, oricare ar fi intentia pentru care optati pentru Vitamina C, este foarte important ca de fiecare data sa respectati recomandarile privind administrarea ei, doza maxima a acesteia.

Etichete: ,

Lasa un comentariu