-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Consumul intern de uleiuri esentiale este un subiect foarte controversat, pe buna dreptate avand in vedere puterea din spatele acestor lichide. Uleiurile esentiale au fost folosite in scopuri medicinale din cele mai vechi timpuri, dar au fost oare luate intern? Care sunt beneficiile si riscurile de a ingera uleiurile esentiale? Este ok sa folosesti uleiuri […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Inainte de toate Fructoza este un tip de zahar cunoscut sub numele de monozaharida. Ca si alte zaharuri, fructoza ofera patru calorii per gram. Fructoza este cunoscuta si ca „zahar din fructe”, deoarece se gaseste in mod natural in multe fructe. De asemenea, apare in mod natural in alte alimente vegetale, cum ar fi mierea, […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Mai mult de jumatate dintre europeni nu inteleg pe deplin datele de pe etichetele produselor alimentare, contribuind astfel la risipa anuala a 88 de milioane de tone de alimente comestibile si necomestibile. Aceasta este echivalenta cu 173 de kilograme de persoana si se estimeaza un cost de 143 de miliarde de euro. O mai buna […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Cercetatorii spun ca frunzele plantei matalafi ar putea fi, de asemenea, folosite pentru a trata cancerul, diabetul si bolile cardiovasculare Ai auzit de Matalafi? Nu? Matalafi este un copac mic, discret, cu fructe de padure rosii lucioase, cunoscut si sub numele de Psychotria insularum, care creste de-a lungul coastelor si in padurile din Samoa. Timp […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
„Produsele care economisesc apa, cosmeticele vegane, sistemele de refill si zero deseurisunt aici pentru a ramane!” Transformarea pietei internationale de cosmetice este in plina desfasurare. Era pandemiei si escaladarea in continuare a crizei climatice au avut un impact puternic asupra industriei cosmetice, retailului si consumatorilor. Ca urmare a acestei dezvoltari, industria cosmeticelor abordeaza probleme precum […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Siropul de agave este o alternativa naturala la zaharurile rafinate si indulcitorii artificiali. Aceasta seva asemanatoare mierii provine din frunzele agavei albastre, o planta suculenta cultivata pe scara larga in Mexic. Cu consistenta sa subtire si usoara, siropul de agave poate servi ca topping pentru salate de fructe, clatite sau inghetata. Acest indulcitor poate inlocui […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Ayurveda este o alternativa la medicina traditionala, cu radacini istorice in subcontinentul indian. Teoria si practica Ayurveda sunt pseudo stiintifice. Ayurveda este practicata intens in India si Nepal, unde aproximativ 80% din populatie declara ca foloseste aceste tehnici devenite traditii. Terapiile ayurvedice Terapiile Ayurveda au variat si au evoluat de-a lungul a peste doua milenii. Terapiile […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Vitamina E este o vitamina liposolubila (asociata cu grasimile) cu un puternic efect antioxidant. Exista 8 forme de vitamina E , dintre care cea mai comuna este alfa-tocoferolul. Acesta joaca un rol in protejarea membranei tuturor celulelor corpului, ceea ce inseamna ca este o vitamina esentiala pentru buna functionare a organismului. Originea Vitaminei E In […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Semintele de dovleac sunt ele mici, dar sunt pline de substante nutritive valoroase. Daca consumati doar o cantitate mica din acestea, puteti furniza o cantitate substantiala de grasimi sanatoase, magneziu si zinc organismului. Din aceasta cauza, semintele de dovleac au fost asociate cu mai multe beneficii pentru sanatate. Acestea includ sanatatea inimii imbunatatita, sanatatea prostatei […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Poluarea determina un adevarat atac asupra organismului, care, cu timpul ajunge sa fie suprasaturat de toxine si radicali liberi. Si ghici cine ia greul acelei incarcaturi toxice? Ficatul tau. Asadar, astazi vrem sa discutam despre beneficiile anghinarei pentru ficat si despre cum aceasta planta delicioasa poate face mult mai mult decat sa iti satisfaca poftele […]










