-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Ecosistemul acvatic ar putea da lantului nostru alimentar o mana de ajutor. Cererea de alimente creste si sunt necesare sisteme de productie mai durabile – acesta este unul dintre motivele pentru care Europa se orienteaza catre sectorul algelor. Oamenii cinsuma alge de multa vreme, insa acum atentia se indreapta catre microalge, datorita potentialului lor nutritional. […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Alimentele organice nu mai sunt o piata de nisa. Vanzarile de produse alimentare ecologice in Uniunea Europeana s-au dublat in ultimul deceniu – de la 16,3 miliarde EUR in 2008 la 37,4 miliarde EUR in 2018 – si cererea continua sa creasca. Cu toate acestea, multi europeni inca nu sunt siguri de ceea ce inseamna […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Amendamentul 171, cel care interzicea orice utilizare a denumirilor produselor lactate pe ambalajele de produse vegetale, a fost respins. Alternativele lactate pe baza de plante „au provoacat” lactatele conventionale Piata alimentara europeana de produse vegetale de 3.6 miliarde de euro este o poveste de un extraordinar succes – inregistrand o crestere de aproape 50% in […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
In lupta impotriva schimbarilor climatice, cu totii speram ca actiuni mici, dar luate in cunostinta de cauza, pot duce la rezultate durabile. Cumparam mai putin plastic, ne schimbam planurile de calatorie pentru a reduce emisiile si ne luam cu noi la cumparaturi sacose reutilizabile. Dar, ce se intampla atunci cand, in ciuda celor mai bune […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
IFOAM – Organics International organizeaza Organic World Congress, adunarea globala pentru miscarea organica, un eveniment care va oferi un spatiu cu adevarat global, divers, care inspira schimbari pozitive prin schimbul de cunostinte, invatare si formularea de solutii organice, durabile, pentru o zi de maine mai buna pentru toti. Aproximativ 600 de vorbitori si-au confirmat participarea. […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
O bautura probiotica cu o aroma exotica dulce-amaruie care face placere simturilor. Kombucha – bautura obtinuta din ceai fermentat care revolutioneaza piata organica internationala. Poate ca abia ati auzit de ea, dar Kombucha este o bautura fabricata manual de mai bine de 2000 de ani. Se obtine dintr-o infuzie de ceai verde sau negru, caruia […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Noul plan de actiune va stimula agricultura organica in Europa. „Circa 8.5% din suprafata agricola a UE este cultivata in mod ecologic in prezent, iar tendinta arata ca, in contextul ratei actuale de crestere, UE va atinge un procent de 15-18% pana in 2030. „ De curand, Comisia Europeana a publicat un plan de actiune […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Un sondaj recent realizat de nutritionisti evidentiaza oportunitatea alimentelor care sustin imunitatea, sunt accesibile si ofera confort psihologic – sunt spusele lui Pollock de la Pollock Communications (USA), o agentie independenta de relatii publice pentru cu domeniu de activitate in alimentatie, sanatate si wellness, cu sediul in New York City. Pandemia a schimbat toate aspectele […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
„80% din produsele bio comercializate in Romania sunt importate.Consumul de alimente ecologice/persoana a depasit 277 EUR in Danemarca, 274 EUR in Elvetia si 194 EUR in Suedia, in conditiile in care, in Romania, consumul de alimente ecologice a fost doar de 3,72 EUR in 2016„ A avea un stil de viata sanatos nu vine ca […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Nivelurile de colesterol variaza in functie de varsta, greutate si sex. De-a lungul timpului, corpul unei persoane tinde sa produca mai mult colesterol, ceea ce inseamna ca toti adultii ar trebui sa isi verifice in mod constant nivelul acestuia, ideal la fiecare 4-6 ani. Colesterolul se masoara in functie de 3 indici: Colesterol total LDL […]










