-
CITESTE TOT ARTICOLUL
O vitamina solubila in grasimi, vitamina A apare in organism sub forma de retinol, retina (in retina), acid retinoic (in oase si mucoase) sau palmitat de retinil (rezerve stocate in ficat). A fost izolata pentru prima data din retina, de unde si denumirea de „retinol”. Vitamina A este obtinuta direct de organism din alimente de […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Lecitina este un grup de substante grase pe care il vom gasi cu precadere in tesuturile animale si in plante si care contribuie in mod esential la mentinerea optima a sanatatii organismului. Lecitina face parte din categoria fosfolipide si are un rol foarte important in formarea si in intretinerea membranelor celulare, iar in corpul uman […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Ginkgo Biloba are efecte studiate asupra creierului si este folosita pe post de tratament pentru a imbunatati functiile cognitive, atat pentru batrani cat si pentru tineri. Ginkgo Biloba este cunoscuta ca tratament pentru lapsusuri si ca pilula de studiu in cazul studentilor. De asemenea, suplimentul este cel care trateaza problemele precum neclaritatea mentala in cazul […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Migdalele sunt foarte nutritive si aromate. Fie ca sunt consumate intregi, tocate, feliate, sub forma de faina de migdale sau ca si unt de migdale, aceasta nuca merita cu adevarat statutul sau de superaliment. Iata sase beneficii ale migdalelor sustinute de cercetari in domeniu si modalitati simple de a le incorpora in mese, gustari si […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Un ingredient foarte popular, care isi gaseste rapid locul in mai multe retete, nuca de caju este acum pe lista de cumparaturi a unui numar mare de persoane. Nucile de caju vin la pachet cu o serie de beneficii importante pe care ar trebui sa le iei in calcul atunci cand vrei sa ai o […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte des utilizat in fiecare casa si te va scoate din impas in multe situatii, daca inveti sa il folosesti corect. Cele mai multe gospodine il au mereu in camara si in dulapuri pentru a-l utiliza ca agent de fermentare, insa bicarbonatul nu se foloseste doar culinar ci si […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Copacii nu numai ca filtreaza deseurile, dar ei pot beneficia si de nutrienti suplimentari La fel ca majoritatea celorlalte lucruri din viata noastra de zi cu zi, criza climatica „streseaza” sistemele de drenare a apelor pluviale si gestionarea apelor uzate – in special in orasele mari. Pe masura ce precipitatiile intense si inundatiile cresc pentru […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Ar fi foarte frumos daca am manca in fiecare zi burgeri si asta ar reprezenta o dieta sanatoasa – nu pentru ca, din cand in cand, ar fi ceva rau. Aveti ceva proteine pe acolo, ceva legume si poate chiar fibre, daca chifla este din faina integrala. Din pacate insa, vin studii peste studii care […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Sergio Gamberini, proprietarul companiei de echipamente de scufundari Ocean Reef Group, a inventat sere subacvatice in care pot fi cultivate plante. Experimentul sau a fost un succes si spune ca este foarte potrivit pentru tarile de coasta care au un climat uscat sau sunt in preajma deserturilor. Numita „Gradina lui Nemo”, ferma subacvatica este formata […]
-
CITESTE TOT ARTICOLUL
Electricitate, control autonom, conectivitate: nu mai exista nicio indoiala ca acestia vor fi cei trei piloni ai mobilitatii de maine. Oamenii de stiinta au dezvoltat baterii din lemn, capabile sa stocheze cantitati mari de energie. Aceste baterii sunt eliminate in mod obisnuit. In plus, conform declaratiilor autorilor bateriilor, acestea au trecut deja testele necesare, care […]










